South England

South England

Foto van The Forest of Dean met vlakbij Puzzlewood. Op weg van de Forest of Dean naar het natuurgebied New Forest langs de Stonhenge. Foto's langs de kust met het imposant natuurlijk gevormde Dudle Door aan de Jurassic Coast. Prachtige plaatsen als Bornemouth en Portsmouth in het zuiden van Engeland.

De Jurassic Coast is een deel van de zuidkust van Engeland die op de werelderfgoedlijst staat. De Jurassic Coast strekt zich uit langs het Kanaal, van Orcombe Point in de buurt van Exmouth in het oosten van Devon tot Old Harry Rocks bij Swanage in het oosten van Dorset.

Vanwege zijn unieke geologie en landvorm was de kust in 2001 het tweede natuurwonder in het Verenigd Koninkrijk dat op de werelderfgoedlijst werd geplaatst.

Photo's from The Forest of Dean, Stonehenge, Portsmouth and Bornemouth. Dudle Door part of he Jurassic Coast witch is a World Heritage Site on the English Channel coast of southern England. The site stretches from Orcombe Point near Exmouth in East Devon to Old Harry RocksSwanage in East Dorset, a distance of 153 kilometres (95 mi).Chartered in 2001, the Jurassic coast was the second wholly-natural World Heritage Site to be designated in the United Kingdom. Its entire length can be walked on the South West Coast Path.

  • Show All
  • South England
  • Churches South England